Show your ‘winde’ box

      Geen reacties op Show your ‘winde’ box

Elk voorjaar is mijn windedoos flink gevuld en dan denk ik dat ik de juiste vliegen voor alle omstandigheden bij me heb. Dat is ook zo maar toch verandert de inhoud van de windedoos elke winter weer een beetje, als ie wordt bijgevuld voor het nieuwe seizoen. Kleine nuances; vlieg eruit, andere erin. Toch een andere kleur of net een andere variatie. Ook dit jaar weer net even anders.

Vorig jaar viste ik alleen met de HNM-nimf, een zwarte natte vlieg met een hackle van gepalmerd konijn en droog met de Rackelhanen. Dit jaar is de zwarte natte vlieg gewoon weer met een hennenveer gehackled en is de Awesome PTN terug van weggeweest. De Rackelhanen is vervangen door een CDC & Chinese Water Deer Sedge.

4 verschillende vliegen voor alle winde-omstandigheden lijkt misschien weinig maar ik heb nooit het idee dat ik iets mis. Op stromend water waar ik het meest vis, vis ik 9 van de 10 x met de HNM. Op meren en kanalen gebruik ik een van de andere 3. Lekker praktisch!

Note!!! Altijd weerhaakloos, kan écht zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *