Uit de Bindhoek van Gerrit: de Pheasant Tail Nymph

Hierbij Gerrit’s versie van de Pheasant Tail Nymph (PTN). De beelden spreken voor zich. Mochten er nog onduidelijkheden zijn, reageer dan op dit bericht en Gerrit zal je van alle gevraagde info voorzien!

Benodigdheden (nait zo veul):

  • Haakje #14
  • fazantenstaart fibers naturel
  • dun koperdraad in bobinholder

5 thoughts on “Uit de Bindhoek van Gerrit: de Pheasant Tail Nymph

  1. Gerrit Boonstra

    Iedereen kent m, iedereen heeft m en iedereen bindt m waarschijnlijk. Zie veel verschillende bindwijze’s , dit is de mijne.
    Eigenlijk bijna een 17e eeuwse voorloper op de beadhead dussss….

  2. Gerrit Boonstra

    Had ook 19e eeuws willen zeggen maar niet gecorrigeerd voor verzenden.
    En dan staat het er !! Maar was ook nog fout geweest idd !!!!!!
    Het was ook meer om een andere opzet aan te geven nav bindapp wisseling met Janny over de o zo handige bindwijze maar in mijn ogen allesbehalve fraaie verhouding van, een overigens door mij heel hoog geacht en gewaardeerd vliegbinder dhr. Davie McPhail, met name dit patroon.

    Moet gezegd, voor vol dubbing patronen als bv GRH is zijn manier van binden een heel handige opzet, zie ook het artikel van Eddie ,de awsome possum en zijn artikel over het hergebruik van een sigarenblikje op deze site !!!!

    En wederom, ieder z’n meug, ieder z’n eigen bindwijze, dit was de mijne 🙂

  3. Bert 3s

    Als ik kijk naar die up-side-down vlieg dan valt het me op dat de ogen/verzwaring aan de binnenkant van de haak zit. Als ze wel aan de onderkant zitten wordt het effect (USD) en dus dat voordeel versterkt. Anatomisch zitten de ogen uiteraard aan de bovenkant van de kop maar dat kan je met de bindwijze simuleren. En een vis maakt het geen fluit uit! b3s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.