HNM FluoRups

      4 Reacties op HNM FluoRups

Een mooie creatieve variant van de HNM-nimf, gemaakt door Gerrit! Vind het een beetje op een exotische rups lijken, vandaar dat ik ‘m tot HNM FluoRups heb gedoopt. Of winde er meer van onder de indruk is weet ik niet, ze staan in elk geval wel mooier in de doos.

Gerrit heeft het lichaam gehackeld met een hanenveer, deze ingekort en vervolgens van hetzelfde chenille als het lichaam een dekschild gemaakt.

4 thoughts on “HNM FluoRups

 1. Eddie Auteur bericht

  Hé Boon, knijp je die weerhaak aan de waterkant nog plat of krijgen we hier een stevige discussie?
  Zelf vis ik weerhaakloos, behalve op zalm en op zeeforel wisselend.

  1. Gerrit Boonstra

   PS. Bind ze zelf niet op zulke enorme haken, was als voorbeeld naar Eddie , die #8 gebruikt voor de HNM en deze op dat moment de enige van die maat bij mij op voorraad waren.
   Gamakatsu F314 in #8

 2. Gerrit Boonstra

  Zal je eerlijk bekennen Bouma, ene keer wel andere keer vergeet ik het wel eens om de weerhaak dicht te knijpen.
  Bij zalm en zeeforel vaak idd niet, als ik een school van die snottertjes tref heb ik door mijn redelijk snelle strippen in 98% de haak mooi voor in de lip zitten, kijk ik nog een keer of er ook dikkere bij zitten, zo niet dan loop ik 50 m door.
  Idd zwemmen er dan 2-3 rond met een zere lip.
  Maar daar ik toch al menige 60+ er heb mogen haken, wil ik die dan ook wel graag even vasthouden, foto’s maken Doe ik eigenlijk nooit, maar vind het heel aardig om ze toch even de staart te schudden ,als respect na een goede “wedstrijd”.
  Doordat je er niet tegenop kan strippen als ze naar je toe komen racen, speel ik een beetje vals door een weerhaak te laten zitten aan de haak.
  Knijp ze dus niet op voorhand al plat maar wel aan de waterkant bij kleinere vis hier in de polder en op snoek zeker.
  Mocht het evt niet verwijderen van de weerhaak op weerstand stuiten dan mag men mij daar op aanspreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *