Icedubbing flashstreamertje

      5 Reacties op Icedubbing flashstreamertje

Naar aanleiding van het show your box tijdens het Denemarken avontuur was de vraag van  Ben of ik onderstaande streamertje SBS bind instructie kon plaatsen. Zodoende heb ik deze gemaakt zodat wie wil dit nog kan proberen voor de onder andere de baars komende maanden.

Bindmateriaal:
– Streamer of nimfhaak size 6-8 (in dit geval Kamasan B175 size 6)
– Ice dubbing in 2 kleuren naar keuze (moet wel enige lengte in de fibers hebben, 2-4cm)
– lood draad (optioneel)
– plakoogjes 2,5-3 mm
– UV bond of vergelijkbaar spul
– binddraad wit 6/0 of wat dikker indien nodig

 Binddraad na het looddraad opzetten, indien je een lichte versie maakt kan je dit overslaan. Zet op de onderkant van de vlieg de lichtere kleur dubbing op in het midden van de dubbing zodat je 2cm ongeveer als staartje hebt en klap de andere helft na inbinden ook naar achteren.

Doe het zelfde met de bovenkant alleen dan de donkere kleur en liefst ietsje langer dan de onderkant als staartje.

Zet wat lichte kleur dubbing op je binddraad en maak een kort stukje lichaam, ongeveer 5mm, niet te dik opzetten, het hoeft alleen het lood te bedekken en kam dit een beetje uit maar alleen aan de onderkant!

Zet daarna weer een dun bosje dubbing op zoals het staartje onder en boven. Herhaal tot de haak bedekt is tot het oog.

Als de streamer qua lichaam klaar is, whip finish knoop leggen en de boel een beetje fatsoeneren en uitkammen met een dunne kam of met klittenband. Daarna plakoogjes er op zetten zoals boven te zien is.

Afwerken met uv bond of ander spul wat hard wordt. Geen secondenlijm, dat werkt niet goed met de oogjes, hoogstens om ze op het materiaal vast te zetten maar wees spaarzaam daarmee.

5 thoughts on “Icedubbing flashstreamertje

  1. Marten Staal

    Nee. Zie bericht over loodvrij. Er is een opmerking aan toegevoegd dat in oudere berichten waar lood gebruikt wordt men dit moet vervangen door een loodvrij alternatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *