The Cormorant

      1 reactie op The Cormorant

De Cormorant, een simpel te binden vlieg wat van alles voor kan stellen van insecten, speldaas tot zelfs slakjes. De vis ziet er in ieder geval iets eetbaars in. De Cormorant wordt in Engeland vooral op “fisheries” ingezet om uitgezette forel te vangen. De herkomst van de vlieg ligt in Engeland en schijnt ontworpen te zijn door een niet bij naam te noemen junior vliegvisser. Waarom men de vlieg “de aalscholver” heeft genoemd is mij niet helemaal duidelijk. Er is helaas niets van deze concurrerende visser als bindmateriaal gebruikt voor deze vlieg. Kenmerkend voor de vlieg is een minimaal gebonden body en daarop een toef zwart marabou. Het origineel had een body van pauwenherl en een toef zwart marabou, meer niet. Op internet zijn talloze variaties te vinden en vaak worden er wat glitter, ribbing en/of “oog-achtige”structuren aan toegevoegd. De vlieg wordt meestal gebonden op haakgrootte #10 of #12. Voor meer informatie over de Cormorant klik hier of leef je uit op het internet.

Het gebruik wat ik voor ogen heb is voor de baars visserij als een klein streamertje. Maar wie weet ziet winde er wat in en zeker op de forellenput is er vis aan te vangen. Ik heb me met het binden van een aantal Cormorants een zondagmiddag prima vermaakt en wil dat graag hier delen.

Materiaal

 • Haak: natte vliegen haak b.v. Kamasan B175 #10
 • Bindraad: uni 8/0 fire orange
 • Body: plat tinsel zilver
 • Wing: marabou zwart
 • Eyes: goose biots wit

Werkwijze: lijfje wikkelen, marabou inbinden, goose biots inbinden en afbinden. That’s all folks!

Materiaal

 • Haak: natte vliegen haak b.v. Kamasan B175 #10
 • Bindraad: uni 8/0 zwart
 • Body: plat holografisch tinsel goud
 • Wing: marabou olive
 • Eyes: goose biots orange

Materiaal

 • Haak: natte vliegen haak b.v. Kamasan B175 #10
 • Bindraad: uni 8/0 zwart
 • Body: plat  tinsel pearl
 • Wing: marabou zwart
 • Eyes:  4 mm plakoogjes rood

Werkwijze: lijfje wikkelen, marabou inbinden, afbinden, oogjes met super glue vastzetten, evt.  bijvullen met uv-hars. That’s all folks!

Cheers, Marten

1 thought on “The Cormorant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *