Hunzepalmer Weekend Lauwersoog

verslag door Bram Buitenwerf

Het weekend Lauwersoog is achter de rug en is, al zeg ik het zelf, best voor herhaling vatbaar.
Al vroeg stond ik de zaterdag in het water op een veelbelovende plek. Menno had daar eerder ook goed zeeforel gevangen. En al spoedig zag ik vis in de oppervlakte en dat gaf natuurlijk direct goede hoop. Dichter bij gekomen werd  het een kleine teleurstelling. Brasems die met hele andere dingen bezig waren dan eten. Ik heb zelfs in het Zuidlaardermeer nog nooit zoveel brasems bij elkaar gezien. Grappig was wel dat  ze echt heel dichtbij komen als je een tijdje stil staat. Ik hoopte dat er af en toe een winde tussen zou zwemmen, dus het werpen ging  door.
En na heel veel worpen eindelijk een flinke run. Deze vis gaf wel heel veel weerstand. Na een paar minuten sloeg de hoop al om.Een brasem vals gehaakt in de rugvin. Tjonge tjonge wat zijn ze dan bere-sterk. Iets wat later op de dag nogmaals gebeurde.
Tegen tien uur zag ik Grietje en Wubbe met de camper  bij het water staan.
Grietje wil ik noemen als echte gastvrouw die meerdere van ons voorzag van koffie en nog veel meer lekkernijen!!! Daarvoor nog onze hartelijke dank Grietje.
Rond dezelfde tijd kwam ook Marten aan en bevisten we rond en bij de Molen diverse stekken.
Later op de dag kwam Gerrit en ook Bert ons gezelschap houden. Ik ving later op de dag een mooie winde op een droge vlieg bij het strand. De erg kleine kringen waren zeer moeilijk te zien op een plek waar door stuwing van wind, stroming ontstond. Door dat ik geen schepnet bij mij had kon ik jammer genoeg geen foto maken.
Wat er later op dag gebeurde benoem ik beknopt. De geplande barbecue werd vervangen door een dubbele portie vis door een foutje in de bediening.
Onze slaapgelegenheid was overboekt en daarom kregen we een 6-persoons sta wagen toebedeeld (waar je prima in kon liggen).
De avond verliep zonder vis die echter wel enkele keren werden gespot.
Rond tien uur de sta wagen opgezocht waar diverse snacks en (de nodige) drankjes werden genuttigd. Iets teveel blijkbaar, want de volgende morgen waren we niet vooruit te branden.
Deze morgen besloten we ieder zijn eigen weg te zoeken. Bert beviste de overkant van het meer. Gerrit en Wubbe visten rond de Molen diverse stekken af.  En ik bezocht een strandje en later ook rond de molen diverse steken. Ik ving nog een brasem en later op aangeven van Gerrit mijn enige forel.
Al met al een leuke tijd gehad al vielen de vangsten wat tegen. Gerrit, Bert, Marten, Grietje en Wubbe bedankt voor de leuke tijd!

5 thoughts on “Hunzepalmer Weekend Lauwersoog

 1. Bert Dries

  Het was bere-gezellig. Vissen was bijzaak alhoewel de een er wat meer tijd in stak dan de ander. Voor serieus vissen is er tijd genoeg en wat mij betreft volgend jaar weer!

 2. Gerrit Boonstra

  Was idd een vreselijk gezellig weekend, zeker voor herhaling vatbaar.
  Heb zelf weliswaar heel weinig gevist, had m’n waadlaarzen thuis laten liggen en dan wordt het te beviss en gebied snel kleiner. De strandjes op de camping za.avond iets te enthousiast bevist en te lang door gegaan en dat op de zondag zwaar moeten bezuren. Maar gelukkig waren daar Wubbe en Grietje met hun rijdende windscherm / koffie en fastfood gelegenheid om mij/ons uiterst prettig te vermaken en van een nimmer aflatende hoeveelheid drankjes en hapjes te voorzien. Het ding moest leeg ,was steeds het argument!!!!
  Voor een volgende keer zal ik me beter voorbereiden en de tijden wat beter spreiden om wat efficiënter te vissen want heb op gezette tijden toch regelmatig mooie vis zien draaien.
  Jongens, en natuurlijk Grietje ! bedankt voor een heel gezellig weekend.
  We weten weer iets meer van dit gebied dus volgende keer gaan we ze vangen 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *