Langpootmug

      2 Reacties op Langpootmug

Vanuit het VNV blad nummer 132 , waarin een bindpatroon werd geschreven over een Langpootmug, dacht ik, waarom niet een makkelijker voor de leden van De Hunzepalmer.

Wat heb je nodig om deze Langpootmug te maken:
Barblesshaak #12,
Wit of zwart binddraad,
Black Barred Crazy Legs Oranje,
Witte of zwarte foam, 3 mm rond,
Vleugels van plastic, afkomstig van de plasticzakjes waarin je materialen krijgt bij een vliegvis shop. Vooral het bovenste stuk, waarin wat ribbels zitten.

Je gaat als volgt te werk.

Je bindt als eerste op haak grootte #12, de eerste twee pootjes, aan de achterzijde van de haakbocht. Ik heb gekozen voor de Black Barred Crazy Legs Oranje. Je kunt ook een wat donkere kleur nemen.

Vervolgens bind je de andere twee pootjes aan de voorzijde, achter het haakoog.

Hierna maak je eerst van de witte foam 3 mm rond, voor het lijfje klaar. ( 33 mm lang) en het dekschildje ( 12 mm lang) om straks de vleugels vast te binden. (zie de verzamelfoto materialen)

Zodra je die klaar hebt, zet je eerst het lijfje vast op de haak. Zet het vast achter het haakoog. Wikkel nog een paar slagen over het lijfje, zodat je straks de vleugels daar boven op kan vast zetten met het dekschildje.

Maak eerst de vleugel klaar lengte 70 mm, breedte 8 mm. Zorg dat je bij de vleugels in het midden een klein stukje eruit knipt, om bij het plaatsen van foam dekseltje, ruimte te hebben om de vleugel vast te zetten.

Plaats daarna de vleugels met het foam dekseltje om de vleugels aldaar vast te zetten, bij het punt waar het achterlijf stopt op de haak. Zie de foto. Je zet de de vleugels vast door kruislings je binddraad over het midden van de vleugels te winden.
Vervolgens aan de onderkant van het lijfje wat lijm toevoegen en over de vleugels heen vastzetten bij het haak oog.


Hierna de pootjes bij knippen. Voorste in de lengte van 25 mm en de achterste in de lengte van 40 mm
Nu heb je een mooie imitatie van een Langpootmug.

Geschikt voor grote voorn en winde of forel.

Foeke Visser

2 thoughts on “Langpootmug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *