Dubbel handig werpen spoedcursus en avond vissen IJssel

Kort verslagje aangezien er een klein clubje was van 3 leden samen met Harm. Wel heel gezellig en ook heel toevallig dat het verleden toch weer wat connecties liet zien dat de wereld toch niet altijd zo groot is als we denken. Bert kent Harm al een hele tijd, Harm had mijn vader als eerste mede vliegvisser in de jaren 70 zien staan vissen met de vlieg en gesproken en daarmee later mij ook uiteraard leren kennen. Maar als laatste bleek dat de vader van Erik, op de school werkte waar Harm op had gezeten in Assen en zich de vader ook zeer goed kon herinneren. Zo klein kan de wereld dus zijn.

Mooie herinneringen die ter tafel kwamen met een bak koffie bij Harm thuis alvorens we toch gingen doen waar we voor kwamen en dat was natuurlijk wat meer te leren en te oefenen met het dubbelhandig werpen en we gingen hiervoor naar het redelijk bekende stukje bij het pontje van Zalk, een kleine 10 min rijden van Hattem af.

Het was de insteek om ieder een beetje te helpen in het inzicht krijgen van wat kon worden verbeterd, wat te leren over de techniek en zodoende beter uit de voeten te kunnen met deze manier van vissen.

Ik denk dat we allemaal, ondanks naar eigen zeggen Harm geen expert op dit gebied is, we zeer zeker wat hebben geleerd en zo met een geweldig mooie dag ook zonder vangsten (het was per slot van rekening wel een hunzepalmer dag, iets met tradities en in stand houden natuurlijk) iedereen een leuke en gezellige dag heeft gehad.

Het blijft toch mooi, de rivieren uiterwaarden met tal van vogels, een lepelaar die overvliegt, kiekendief, ooievaars, visdiefjes en eendensoorten. De rust, met alleen wat koeien op de achtergrond, en de uitleg die helaas toch af en toe door de moderne techniek via boot, helicopter of vliegtuig de uitleg even werd stilgelegd.

 

3 thoughts on “Dubbel handig werpen spoedcursus en avond vissen IJssel

  1. Foeke Visser

    Leuk verslag. Inderdaad een mooi plekje zoals Bram schreef. Jullie hadden er ook nog mooi weer bij.🌞🎣

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.